lipca 14, 2018 0

Przepisy kulinarne - Szybka zupa orientalna z kurczakiem i fasolką szparagową

Szybka zupa orientalna z kurczakiem przepis
Over The Heaven

Szybka, niskokaloryczna zupa przyspieszająca spalanie tłuszczu :) 


Zawiera całe mnóstwo cennych witamin i mikroelementów m.in. potas, magnez, wapń, żelazo , wit. C, A,  E i całe mnóstwo błonnika. Zupa ma właściwości antynowotworowe i przeciwstarzeniowe - dzięki dużej zawartości kurkumy, która jest silnym przeciwutleniaczem. Natomiast zawartość rozgrzewających przypraw i świeżej papryczki chilli sprawia, że zupa jest również doskonałym spalaczem tłuszczu :) Nie jest jednak bardzo ostra , gdyż jej smak przełamuje słodkość kukurydzy i wędzonej , słodkiej papryki. 

Składniki :

- 1 pojedyncza pierś z kurczaka
- czosnek - 1 ząbek
- papryczka chilli - 1/2 lub cała, w zależności od upodobań
- fasolka szparagowa, świeża lub mrożona - 2 garści
- kukurydza - 2 duże łyżki
- przyprawy - curry, kurkuma, sól, papryka wędzona, papryka słodka, kmin rzymski, pieprz.
- woda - 500 ml lub bulion

Wykonanie:

1. Pokrojoną w kostkę pierś z kurczaka, wraz z czosnkiem i papryczką chilli zalewamy połową płynu i gotujemy na wolnym ogniu około 5 minut. 
3. Dodajemy warzywa i zalewamy wszystko resztą bulionu lub wody.
4. Gotujemy zupę do momentu ugotowania się fasolki i kurczaka ( ok. 10 min ) , a następnie doprawiamy przed podaniem według upodobań.
5. i.... podajemy.

Pyszna, słodko - ostra zupa z warzywami i kurczakiem gotowa :)

Wypróbujcie również przepis na:




Szybka zupa orientalna z kurczakiem przepis
Over The Heaven